Menu


Nieuws
RUIME OVERWINNING VOOR MVC PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Frank van den Heuvel   
zondag 25 september 2016 21:06

Eindelijk heeft MVC het zoet der overwinning mogen proeven te koste van het Eindhovense Pusphaira. In  het eerste kwartier ging het gelijk op waarin aan beide kanten de doelmannen op de proef werden gesteld. In de 18de minuut kwam MVC op voorsprong door een doelpunt van Rik Verbakel die de diepte werd ingestuurd en bekwaam afwerkte 1-0. MVC bleef de aanval zoeken en in de 28ste minuut moest men bij de bezoekers aan de noodrem trekken toen Verbakel binnen het strafschopgebied onderuit werd gehaald, Bart Siebers vonniste vanaf de stip en bracht de stand naar 2-0. Nog voor rust bouwde MVC de voorsprong uit naar 3-0 door opnieuw Siebers die de door de midden werd aangespeeld door Alvin van Mierlo. Na de thee bleef de thuisploeg domineren en was het wachten op een grotere voorsprong. In de 53ste minuut was het van Mierlo die op aangeven van Bart Siebers de doelman van Pusphaira op het verkeerde been zette en de 4-0 kon laten noteren. Ook het slotakkoord was voor de Mortel. Een verre uittrap van Denny Meulendijks werd door Siebers rechtstreeks doorgespeeld naar van Alvin van Mierlo die een  goede wedstrijd bekroonde met zijn tweede van de middag en de eindstand bepaalde op 5-0. Het was duidelijk dat van Mierlo in zijn nopjes is met een basis plaats en dit dan ook bekroonde met twee doelpunten. Alvin van Mierlo hierover,: ik speel nu als buitenspeler waar ik beter mee uit de voeten kan en belangrijk kan zijn voor het team. Het vertrouwen is goed en probeer de opdrachten van de trainer goed uit te voeren in dienst van het elftal.
b_300_225_16777215_0___images_stories_2016-2017_MVC-Puspheria.jpg

Laatst aangepast op maandag 26 september 2016 12:18
 
TEGENVALLEND MVC MOET DE PUNTEN IN BAKEL LATEN PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Frank van den Heuvel   
zondag 18 september 2016 20:23

Het nog altijd puntloze MVC ging op bezoek bij naaste buurman Bavos uit Bakel. Met een sterk gewijzigd team gaf Bavos weinig weg en was zeker niet de mindere van de bezoekers uit de Mortel die onder hun niveau speelden.  Het was een wedstrijd die alle kanten kon opgaan en waarin de scoringskansen goed verdeeld werden. Na ruim een half uur kreeg de thuisploeg de eerste mogelijkheid om een voorsprong te nemen uit een voorzet van Tim van Lierop, maar Jim Hillekens stuite op MVC doelman Denny Meulendijks. Ook Bart Siebers zag zijn schot met een goede reactie tot hoekschop worden verwerkt door de Bavos doelman die een puike partij keepte. In het tweede bedrijf een zelfde spelbeeld met opnieuw twee teams die voor de volle winst wilde gaan maar ook nu weer werd er aan beide kanten goed verdedigend  werk afgeleverd. Het leek op een puntendeling uit te draaien ware het niet dat Bavos hier anders over dacht en het noodlot alsnog toesloeg in het laatste kwartier voor de Mortel. Eerst was het nog de doelpaal die redding bracht voor MVC na een kopbal van Christian Seijkens, maar gaandeweg werd de druk van Bavos groter. Uit het niets was het Tim van Lierop die Meulendijks verraste en de 1-0 kon laten noteren. MVC was het spoor bijster en moest toezien dat opnieuw Bavos kon scoren door Jim Hillekens die een fraaie aanval bekroonde met een doelpunt 2-0. De wedstrijd was gespeeld en opnieuw bleef MVC met lege handen. Ook aanvoerder Teun van de Kam had zich een andere seizoenstart voorgesteld, maar vond dat het geluk op dit moment niet aan MVC zijde is. Het team is zoekende naar een balans dat het vertrouwen moet terugbrengen om een goed resultaat te behalen . In eerste wedstrijden van dit nog prille seizoen zo stelt van de Kam waren er voldoende aanknopingspunten voor een beter resultaat, maar men geeft te gemakkelijk de kansen weg.

b_300_225_16777215_0___images_stories_2016-2017_Bavos-MVC.jpg

Laatst aangepast op dinsdag 20 september 2016 10:13
 
ONNODIG VERLIES VOOR MVC PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Frank van den Heuvel   
zondag 11 september 2016 21:45

MVC heeft vele kansen laten liggen om de punten te pakken bij het Eindhovense DBS. Vooral Nick Brouwers had deze middag het vizier niet op scherp want zowel in de eerste als in de tweede helft werden goede scoringskansen onbenut gelaten. DBS begon feller aan de wedstrijd waardoor zij ook verdient op voorsprong kwamen in de 7de minuut door Devin Tholel 1-0. MVC had moeite met deze tegenstander die zeker het eerste half uur de wedstrijd dicteerde en mogelijkheden liet liggen om verder uit te lopen. Hierna ging het initiatief naar de Mortel en lag de druk op de helft van de tegenstander maar doelrijpe kansen werden niet benut. Na rust een zelfde spelbeeld met een MVC dat op jacht ging naar de gelijkmaker. Halverwege de tweede helft was het Bart Siebers die het net wist te vinden uit een voorzet van Stan van Hoof 1-1. MVC bleef de bovenliggende partij maar had opnieuw moeite om de bal binnen de palen te brengen. De beste kans voor de Mortel kreeg Siebers die in de slotfase alleen op het DBS doel afstevende  maar zijn inzet gestopt zag worden door de doelman. Terwijl men aan Mortel zijde al dacht aan een puntendeling was het in de allerlaatste minuut alsnog DBS dat met de overwinning aan de haal ging. Lotfi Oumoulid  strafte slordig balverlies bij MVC af en gaf doelman Denny Meulendijks het nakijken 2-1. De teleurstelling was groot bij de geel/zwarten want hier had vanmiddag meer ingezeten, en had men geen puntverlies  hoeven te lijden.

b_300_225_16777215_0___images_stories_2016-2017_DBS-MVC.jpg

Laatst aangepast op woensdag 14 september 2016 21:53
 
SLECHTE SEIZOEN START VOOR MVC PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Frank van den Heuvel   
maandag 05 september 2016 15:32

MVC – Mifano 1-3

Al in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen heeft MVC thuis het onderspit moeten delven tegen het bezoekende Mifano uit Mierlo. MVC trainer Maarten Stevens had graag een betere seizoenstart gemaakt maar had het geluk niet aan zijn zijde. Zeker in het begin van de wedstrijd waarin de geel/zwarten heerste waren het beslissingen van de scheidsrechter die erger voorkwam voor de bezoekers. Vooraf had MVC trainer Stevens al aangegeven om de lijn voort te zetten van het afgelopen seizoen om met attractief voetbal de tegenstander onder druk te zetten en punten te pakken om zodoende mee te dingen naar een goed resultaat. De leidsman zou deze middag zijn stempel drukken op een enerverende wedstrijd die vooral in de eerste 10 minuten in het voordeel was van de thuisploeg. Al in de 5de minuut werd een inzet van Rik Verbakel door een Mifano verdediger tegengehouden  met de arm in het doelgebied maar werd weggewuifd door de scheidsrechter. Tegen de verhouding in kwamen de bezoekers in de 23ste minuut op voorsprong toen Maurice van Hoof slordig verdedigen van MVC afstrafte en veel te gemakkelijk de score kon openen 0-1. De Mortel ging niet bij de pakken neer zitten en bleef de aanval zoeken. Nick Bouwers werd diep gestuurd en werd  in een duel in de het strafschopgebied onderuit getrokken door zijn tegenstander, maar opnieuw werd een zekere strafschop MVC onthouden . Uiteindelijk kwam de thuisploeg nog voor rust op gelijke hoogte toen Rick Verbakel  kon profiteren van een misverstand achterin bij Mifano en dit buitenkansje meteen afstrafte 1-1. In het tweed bedrijf bleef het een leuk en spannend duel waarin aan beide kanten mogelijkheden gecreëerd werden om te scoren op te voeren. Met nog een half uur op de klok mocht Alvin van Mierlo zijn competitie debuut maken in de hoofdmacht van MVC en liet een verdienstelijke indruk achter. Terwijl MVC op jacht was naar de winst counterde Mifano naar een voorsprong door Bart Brouwers die MVC doelman Johnny Smits passeerde 1-2. MVC was van slag en moest met lede ogen toezien dat Mifano verder uitliep naar een 1-3 overwinning door Steven Baggermans in de 90ste minuut.

b_300_225_16777215_0___images_stories_2016-2017_MVC-Mifano.jpg

Laatst aangepast op dinsdag 06 september 2016 11:47
 
MVC LUIDT DE NOODKLOK PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Bestuur   
vrijdag 26 augustus 2016 19:57

De Mortelse voetbalclub, de grootste vereniging binnen onze hechte gemeenschap, staat er slecht op. Niet vanwege de sportieve prestaties op de groene grasmat maar het kader dat er toe moet bijdragen dat men optimaal kan blijven functioneren. Bij dit laatste schort het op dit moment. Op alle fronten komt men mensen tekort zowel bij de jeugd als bij de volwassenen. Het loopt niet goed meer omdat er te weinig vrijwilligers zijn die hun steentje willen bijdragen voor een soepel verloop.

Voor de zaterdag junioren is er op alle fronten een schrijnend tekort aan trainers/begeleiders voor de diverse elftallen. Men moet niet schrikken als er om die reden teams uit de competitie genomen moeten worden omdat die begeleidingsgroep te krap is om alles in goede banen te kunnen leiden. Hierin ligt ook een stuk verantwoordelijkheid bij de ouders. U wilt toch immers ook  dat uw kind in De Mortel zijn sport kan blijven beoefenen. Steek ons hierin de helpende hand toe.

Ook bij de senioren lijkt men maar niet te begrijpen dat er, voor de bal gaat rollen, op de zondagmorgen/middag begeleiders/assistent- scheidsrechters nodig zijn om alles volgens de KNVB normen te kunnen laten verlopen. Een schrijnend tekort aan clubscheidsrechters is ook bij MVC aan de orde. Een oproep in de Mortelse Post heeft nog niet één aanmelding opgeleverd. Immers er zal toch een scheidsrechter aanwezig moeten zijn bij de lagere elftallen anders wordt er niet gevoetbald. Ook hier zal men, hoe jammer dat het ook kan zijn, tot een oplossing moeten komen anders zal er iemand uit de spelersgroep de fluit ter hand moeten nemen. Laten we hopen dat het niet zover zal komen. A.U.B. laat voetballend De Mortel niet in de steek en help ons.

Dit zijn de geluiden die al langere tijd telkens weer aan de orde gesteld worden tijdens de bestuursvergaderingen waarin men bijna alle tijd kwijt is voor het invullen van de diverse functies. Jammer want zodoende blijft er vaak te weinig tijd over om over andere voetbalzaken te praten. Het bestuur doet dan ook een dringend beroep aan eenieder die onze Mortelse voetbaltrots wil helpen of ondersteunen. U wilt toch ook graag zien dat MVC een groeiende vereniging blijft waarin zowel oud als jong zich op een sportieve manier moet kunnen blijven vermaken  en we samen er alles aan zullen doen om MVC een zelfstandige voetbalvereniging te laten blijven met een prachtige accommodatie. U kunt altijd informatie inwinnen bij voorzitter Martien Bankers tel. 0651787722  of het secretariaat Jeroen van Oosterwijk tel. 0653121260 HELP ONS, LAAT MVC NIET IN DE STEEK.

Het bestuur

Laatst aangepast op maandag 29 augustus 2016 16:28
 
DRASTISCH TEKORT AAN SCHEIDSRESHTERS. PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Jevoo   
zondag 19 juni 2016 16:09

De scheidsrechterscommissie van MVC is op zoek naar nieuwe scheidsrechters, door weer een afmelding van een vaste scheidsrechter hebben we nu echt een tekort, als er zich geen nieuwe leden melden kan het zo maar zijn dat er niet bij elke wedstrijd een scheidsrechter beschikbaar is. Het team zal dan zelf moeten zorgen voor een scheidsrechter.

In september 2016 is er een Scheidsrechterscursus (Basisopleiding scheidsrechters veld) gepland bij vv Gemert. Hiervoor zijn nog diverse plaatsen beschikbaar. MVC betaald de kosten van deze opleiding.

Voor meer informatie en opgave kunt u zich melden bij Jeroen van Oosterwijk 06-53121260 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 
ZWART- BREEWATER WINT BUURTVOETBALTOERNOOI PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Jevoo   
zondag 22 mei 2016 19:19

Op zondag 22 mei werd het jaarlijkse buurtvoetbaltoernooi door MVC georganiseerd, dit jaar met maar liefst 12 teams. Na de poulewedstrijden en de kruisfinales stonden uiteindelijk Zwart- Breewater en De kronkel in de finale waar uiteindelijk De kronkel het onderspit moest delven met 2-1.
b_300_225_16777215_0___images_stories_2015-2016_Buurtvoetbal2016.jpg

Laatst aangepast op dinsdag 24 mei 2016 08:17
 
MVC WINT OOK ZIJN LAATSTE COMPETITIEDUEL. PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Jevoo   
zondag 22 mei 2016 17:33

In een wedstrijd waar niet meer op het spel stond dan de eer, hebben beide teams er een mooi schouwspel van gemaakt. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er uitgebreid stilgestaan bij het feit dat aanvoerder Tommy Geene zijn laatste wedstrijd voor MVC zou spelen, na 13 seizoenen houd hij het voor gezien. zijn beide zoontjes Loek en Jip fungeerde deze middag als de pupillen van de week. Nadat de bloemen uit waren gereikt aan Handel voor het vorige week behaalde kampioenschap. Kon de wedstrijd beginnen, al in de 7e minuut kwamen de Mortelnaren op voorsprong  een mooi opgezette aanval door Nick Brouwers werd door Bart Siebers teruggelegd  tot buiten het 16 metergebied waarna Stan van Hoof zich geen moment bedacht en de bal onhoudbaar binnenschoot. MVC speelde vrijuit zonder druk en Handel had het kampioenschap nog in de benen toch kregen. Beide ploegen kregen kansen maar gescoord werd er niet meer voor de rust. In de 53e minuut kreeg Handel een strafschop  die onberispelijk door Jeff Rijksen werd binnen geschoten, wie dacht dat Handel nu wel even over MVC heen zou lopen kwam bedrogen uit 2 minuten later was het Bart Siebers die MVC weer op voorsprong zette, even later maakte Frank Bankers de 3-1 waarna de beurt weer aan Rijksen was om de aansluitingstreffer te maken. Voordat Handel aan kon zetten om de gelijkmaker te forceren had Nick Brouwers de bal alweer in het netje liggen, het slotakkoord was weer voor Bart Siebers die zijn 18e van het seizoen maakte.

 
MVC PAKT DE PUNTEN IN BAKEL PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Frank van den Heuvel   
zondag 08 mei 2016 20:22

MVC PAKT DE PUNTEN IN BAKEL heeft een verdiende overwinning behaald tegen naaste buurman Bavos. Vooral in de eerste helft was het thuisspelende Bavos meer in balbezit maar waren de beste kansen voor MVC. De eerste kans was echter voor de thuisploeg toen Rick Jaspers in de 4de minuut de score had kunnen openen, maar in plaats van de bal binnen te werken werd er te opzichtig gejongleerd met de bal waarna hem die kans ontnomen werd. In de 18de minuut was er een misverstand achterin bij Bavos waardoor Ronald Adriaans kon profiteren maar Marc Cloudemans reageerde alert en voorkwam met een reflex een Mortels doelpunt. Ook Nick Brouwers werd goed afgestopt door de Bavos doelman toen hij de vrije ruimte in werd gestuurd en oog in oog kwam te staan met Cloudemans. Op slag van rust was het alsnog raak voor MVC toen uit een afgeslagen aanval de bal terecht kwam bij Ronald Adriaans die nu wel het net wist te vinden 0-1. In het tweede bedrijf golfde het spel op en neer maar ook nu weer kwam het gevaar van MVC. Nick Brouwers gaf een diepe bal op Bart Siebers die zich vrij speelde maar de doelpaal redding bracht voor Bavos, de terugspringende bal werd opnieuw ingebracht door Siebers maar haalde Stefan Fabrie de bal van de doellijn. In de allerlaatste minuut bracht Siebers na een goede actie aan alle onzekerheid een eind en zorgde voor de beslissende  0-2 .
b_300_225_16777215_0___images_stories_2015-2016_Bavos-MVC.jpg

Laatst aangepast op dinsdag 10 mei 2016 07:18
 
OPNIEUW MOET MVC GENOEGEN NEMEN MET EEN NEDERLAAG PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Frank van den Heuvel   
maandag 02 mei 2016 17:38

MVC heeft opnieuw het onderspit moeten delven in de uitwedstrijd bij ASV.  Al na 2 minuten was het raak voor de thuisploeg toen Teun van Asten het net wist te vinden uit een goede aanval 1-0. Lang mocht ASV niet genieten van de verkregen voorsprong want enkele minuten later passeerde Bart Willems koppend zijn eigen doelman wat de gelijkmaker betekende 1-1. Het bleef een leuke wedstrijd met twee aanvallende teams die voor de winst gingen. Nick Brouwers werd in de 8ste minuut aangespeeld door Bart Siebers maar had de pech dat zijn inzet aan de verkeerde kant van de doelpaal verdween. Na een half uur had Denny Meulendijks een fraaie actie in huis na een kopbal van Rene  de Vries. De tweede helft gaf eenzelfde spelbeeld te zien alhoewel ASV toch wel wat meer aandrong en soms gevaarlijk was voor het MVC doel.   In de 62ste minuut ging bij MVC Teun van de Kam lelijk in de fout waarvan Nick Hendriks dankbaar gebruik maakte en dit direct afstrafte 2-1. MVC dacht dat het terug  kwam via een kopbal  van Bart Siebers uit een hoekschop die de doellijn had gepasseerd maar dit geannuleerd zag worden door de ASV grensrechter, en de leidsman dit signaal overnam. Pim Dubois vergrote in de 72ste minuut de voorsprong naar 3-1. In de 83ste minuut kreeg Stan van Hoof een mogelijkheid om nog wat terug te doen maar verzuimde voor een leeg ASV doel te scoren en schoof de bal naast.
b_300_225_16777215_0___images_stories_2015-2016_ASV33-MVC.jpg

Laatst aangepast op woensdag 04 mei 2016 09:26
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 6 van 44